Promijeni na naš jezik

Ovaj čovjek živi na kruzeru preko 20 godina: Ja sam najsretnija osoba na svijetu

MARIO SALCEDO posljednjih 20 godina živi na kruzerima, a sebe naziva najsretnijim čovjekom na svijetu.

Salcedo je proveo 21 godinu kao direktor financija za jednu multinacionalnu kompaniju, a prema vlastitoj procjeni većinu tog vremena proveo je putujući. Takav način života, obilježen konstantnim letovima avionom, u jednom trenu ga je umorio te je odlučio napraviti radikalan zaokret u svom životu.

Otišao je u prijevremenu mirovinu i odlučio ostatak života provesti putujući, ali ovog puta isključivo iz vlastitog užitka. Zasićen putovanja avionom, Mario je odlučio da će putovati brodom, a na kruzerima je pronašao svoj novi dom.

“Bio sam bolestan i umoran od aviona”, rekao je za Mental Floss i dodao da je u Miamiju, gdje je tada živio, stalno je viđao brodove za krstarenje u luci i uvijek je bio znatiželjan kako je ploviti njima, a kad se ukrcao prvi put, znao je da želi krstariti do kraja života.

https://www.instagram.com/reel/Ca85X06l92k/embed/?cr=1&v=14&wp=540&rd=https%3A%2F%2Fwww.index.hr&rp=%2Fmagazin%2Fclanak%2Fovaj-covjek-zivi-na-kruzeru-preko-20-godina-ja-sam-najsretnija-osoba-na-svijetu%2F2346533.aspx#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A2889.7000000029802%2C%22ls%22%3A2735.2000000029802%2C%22le%22%3A2886.1000000089407%7D

Na svoje prvo putovanje otisnuo se 1997. godine, a sljedeće tri Salcedo je isprobao gotovo sva krstarenja i brodove koje je mogao rezervirati, tražeći pravu kombinaciju pogodnosti, atmosfere i udobnosti. Plovio je u Skandinaviju, Južnu Ameriku i Europu, grickao hranu i komunicirao s posadama.

U siječnju 2000. zakoračio je na Voyager of the Seas, u to vrijeme najveći brod koji je nudio Royal Caribbean. Imao je inovativne atrakcije, poput zida za penjanje, izdašne nagrade za vjerne putnike i osoblje koje se toplo odnosilo prema Salcedu.

“Trebala mi je stabilnost. Odabrao sam liniju za krstarenje za koju sam mislio da je najbolja, a slučajno je to bila Royal”, kazao je i dodao da na svakom krstarenju obično ima 15 ili 20 ljudi s kojima se sprijateljio na prošlim putovanjima, a mnogi od njih i sami “često plutaju”.

Smatra sebe najsretnijim čovjekom na svijetu

Salcedo je tijekom života na kruzerima stekao nadimak Super Mario, a na kruzerima u posljednjih 20-ak godina nije bio samo tijekom zabrane plovidbe zbog pandemije koronavirusa. Kaže kako život na kruzeru ima brojne pogodnosti.

“Ne moram iznijeti smeće, ne moram čistiti, ne moram prati svoju odjeću. Eliminirao sam sve aktivnosti bez dodane vrijednosti pa imam na raspolaganju sve vrijeme ovoga svijeta za stvari u kojima uživam”, otkrio je New York Timesu.

Smatra se najsretnijim čovjekom na svijetu iako je samac, a dosad je živio na više od pet stotina njih. Kaže da se lako sprijateljuje s posadom, ali da nikad ne ide na organizirane izlete sa skupinama putnika. Radije uživa u brodskoj kuhinji, svojoj cigareti u brodskom baru, čitanju, surfanju, planiranju novih destinacija, koncertima u večernjim satima na kruzeru, ali i plivanju i ronjenju. 

Salcedo kaže da život na moru, kakav je on odabrao za sebe, ipak ima i pokoju manu.

“Bilo koji od prijatelja koje sam imao na kopnu prilično je odustao od mene. To je jedna od mana. Nikad nisam kod kuće, tako da ti odnosi jednostavno uvenu”, kazao je i dodao da je nemoguće ne izgubiti dodir sa stvarnim svijetom kad živiš na kruzeru.

Izvor: Index.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati