Promijeni na naš jezik

Austrijanci savjetuju koliko gotovine trebate imati u kriznim situacijama. Koliko vi imate?

U Njemačkoj su shvatili važnost gotovog novca i kućnih zaliha kada je došlo do problema s kartičnim plaćanjem u cijeloj zemlji koji je trajao danima i još nije posve riješen

Vlast u Austriji svojim građanima savjetuje da kod kuće uvijek imaju 500 eura u malim apoenima – za krizne situacije. Tamošnji stručnjaci za zaštitu potrošača napominju da se novac ne drži ispod madraca ili u knjigama, već u sefu, jer je tamo najsigurniji.

Ukoliko nemate sef, tad ih sakrijte na neko mjesto koje lopovima ikad neće pasti na pamet. Također, nije loše novčanice zaštititi kako vlaga ne bi došla do njih.

I njemački ured za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama (BBK) savjetuje građanima da kod kuće uvijek imaju zalihe za najmanje 10 dana ukoliko dođe do neke krize – to su namirnice koje mogu stajati, voda, lijekovi te nešto gotovine.

Shvatili su važnost gotovog novca kada je došlo do problema s kartičnim plaćanjem u cijeloj zemlji koji je trajao danima i još nije posve riješen, prenosi poslovni.hr.

Iako se 500 eura za krizne situacije ne čini kao velik iznos, mnogi ne mogu izdvojiti toliko jer jedva prežive mjesec i ovako, posebno nakon vala poskupljenja kojima svakodnevno svjedočimo.

Plaća koju imaju ne vrijedi više kao što je vrijedila prije nekoliko mjeseci. Sad kao da im je netko plaću smanjio jer s njom si mogu priuštiti puno manje nego prije. 

Izvor: 24sata.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati