Promijeni na naš jezik

Biste li preživjeli deset dana bez dućana? Njemačka ministrica savjetuje kako se pripremiti za izvanredne situacije, evo koliko bi hrane trebalo imati u zalihama

S obzirom na ruske prijetnje Zapadu, ljudi u Njemačkoj su zabrinuti, pa reakcija ministrice ne čudi.

Ona je, naime, objavila popis koji je sastavio Federalni ured za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama. U popisu je navedeno što morate imati u kući u slučaju krize, prenosi Buka.

Ovdje se prvenstveno misli na hranu, koje morate imati za najmanje deset dana. Osim toga nužni su vam lijekovi, zavoji, svijeće, baterije i prijenosni radio.

“U slučaju katastrofe kao što su poplave, nestanak struje, oluje postoji rizik da ćete hranu teško nabaviti. Stoga se na vrijeme pobrinite za hranu. Vaš je cilj preživjeti deset dana bez kupovine. Hoćete li i koliko uštedjeti to je osobna odluka”, navedeno je u popisu koji je objavio portal Fenix.

Primjer 10-dnevne zalihe pića i hrane za jednu osobu:

Dovoljno da pokrije dnevne energetske potrebe (oko 2.200 kalorija):

– 20 litara vode (ili pijte vodu iz slavine)

– 3,5 kilograma žitarica, žitnih proizvoda, kruha, krumpira, tjestenine i riže

– 2,5 kilograma voća (u limenkama ili staklenkama) i orašastih plodova

– 4 kilograma mahunarki i povrća (u limenkama ili staklenkama)

– 2,6 kilograma mlijeka i mliječnih proizvoda

– 1,5 kilograma ribe, mesa i jaja ili jaja u prahu (jaje u prahu ima rok trajanja nekoliko godina)

– 0,4 kilograma masti i ulja

– namirnice koje nije potrebno zagrijavati ili kuhati (šećer, med, čokolada, brašno, instant juha, tvrdi kolačići, pereci), količina po želji.

Izvor: slobodnadalmacija.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati