Promijeni na naš jezik

Dalmatinac otvorio dušu o radu u Njemačkoj, vratio se praznih ruku i s minusom na računu: ‘Rekli su mi deset eura, a platili sedam. Šuti, radi, trpi.. Jedva sam skupija za autobus‘

Da Njemačka nije svima “obećana zemlja” potvrđuje i još jedna ispovijest Dalmatinca koji se nedavno vratio s rada u toj zemlji. 

U Facebook grupi “Tražim posao/Nudim posao – Dalmacija” otvorio je dušu i opisao kako je izgledao njegov rad u tuđini. 

– Pozdrav svima! Upozoravam naše ljude koji idu preko naših firmi radit u Njemačku da dobro paze da im se ne desi kao i meni.

Naravno ja sam najveći krivac jer sam jednostavno vjerovao!!! Pomoćni radnik na baušteli, znao sam šta me čeka i tako je i bilo. Šuti, radi, trpi, kiša snijeg, hladnoća, ajde leć i sutra opet. Rečeno mi je 10 eura sat, prijava u HR na min. ostalo gore i na kraju bilo 7 eura. Eto, ponavljam ja sam bio naivan, nemojte i vi. Uspio sam platit bus nazad, nisam dici ništa donia, još sam u minusu. Sretan Uskrs! – napisao je nesretni muškarac koji se s 54 godine odlučio na rad u inozemstvu. 

image

Iako su neki postigli impresivne rezultate radeći u Njemačkoj jasno je da to više nije pravilo, a sve je veći i broj onih koji su se u Hrvatsku vratili neispunjenih očekivanja. 

Izvor: slobodnadalmacija.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati