Promijeni na naš jezik

EU ukida maske u avionima i na aerodromima

MASKE za lice više se neće morati nositi u zračnim lukama i na letovima u Europi, objavili su iz Agencije za sigurnost zračnog prometa Europske unije (EASA) i Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC).

Odluka stupa na snagu u ponedjeljak 16. svibnja.

Iako obveze više neće biti, naglašava se kako su maske i dalje najučinkovitiji način za zaustavljanje širenja covida-19.

“Od sljedećeg tjedna maske za lice više neće biti obvezne u zračnom prometu u svim slučajevima, čime ćemo se uskladiti s raširenim promijenjenim pravilima za javni transport diljem Europe”, stoji u priopćenju EASA-e.

“Svima nam je olakšanje što smo konačno dosegli fazu pandemije u kojoj možemo početi ublažavati mjere zdravstvene sigurnosti”, rekao je izvršni direktor EASA-e Patrick Ky.

“Za mnoge putnike, ali i članove zrakoplovne posade, postoji snažna želja da maske više ne budu obvezni dio zračnog putovanja. Sada smo na početku tog procesa”, dodao je.

Izvor: Index.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati