Promijeni na naš jezik

‘Imat ćemo inflaciju kakvu nismo vidjeli od 70-ih. Bogatstvo se topi kao led na suncu‘

Drugi čovjek Deutsche Bank kritizirao je Europsku središnju banku, upozorivši da bi inflacija mogla postati dvoznamenkasta.

Drugi čovjek Deutsche Bank kritizirao je nedjelovanje Europske središnje banke (ECB), upozorivši da bi inflacija ove godine mogla postati dvoznamenkasta. Potrošačke cijene i dalje rastu, no ECB je odbio intervenirati povećanjem kamate.

Karl von Rohr, menadžer najveće njemačke banke poručio je građanima da bi se morali prilagoditi inflaciji kakvu nisu vidjeli od 70-tih godina. “Bogatstvo se topi kao led na suncu”, upozorio je vicedirektor Deutsche Bank za nedjeljno izdanje Frankfurter Allgemeine Zeitunga (FAZ).

Stopa inflacije u Njemačkoj je već 7,3 posto, najviša od jeseni 1981. godine, prenosi Spiegel Online.

Naša je prognoza da ćemo tijekom godine biti na stopi inflacije od sedam do osam posto, a u slučaju da se uvoz energije oštrije ograniči, mogli bismo vidjeti i deset posto i više, rekao je Von Rohr.

U vezi politike kamatnih stopa Europske središnje banke, istaknuo je da je hitno potrebno povećati kamatne stope, “kako se inflacijska očekivanja ne bi učvrstila na visokoj razini”.

Izvor: Jutarnji.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati