Promijeni na naš jezik

Kraj McDonald’sa u BiH: Financijski problemi dovode do zatvaranja poslovnica

A boy of 4 years eats fries, nuggets and orange juice at McDonald's

Prema neslužbenim informacijama, centrala McDonald’sa je donijela odluku da oduzme licencu za poslovanje u Bosni i Hercegovini zbog pojave financijskih problema s dugovanjima za najam prostora u kojem su bile smještene njihove poslovnice.

McDonald’s je poznati lanac brze hrane koji je prisutan u više od 100 zemalja širom svijeta. U Bosni i Hercegovini je ovaj brend prvi put počeo s radom 2010. godine, kada je otvoren prvi restoran u Sarajevu. Uslijedila su otvaranja još nekoliko poslovnica diljem zemlje, uključujući i Mostar, gdje je prvi restoran otvoren 2012. godine u tržnom centru Mepas Mall.

McDonald’s je u Bosni i Hercegovini bio popularan među ljubiteljima brze hrane, a sada su se navodno pojavili financijski problemi s dugovanjima za najam prostora u kojem su bile smještene poslovnice, što je dovelo do odluke centralne kompanije da ukine licencu za poslovanje u Bosni i Hercegovini.

Mostarske poslovnice su, prema navodima, još uvijek u radu, ali se očekuje da će uskoro biti zatvorene.

Unatoč ovom neželjenom događaju, postoji nada da će se McDonald’s uspjeti vratiti na bosanskohercegovačko tržište ako se uspiju riješiti navedeni financijski problemi i dogovoriti novi uvjeti za poslovanje.

Do tada, ljubitelji ovog brenda brze hrane će morati pronaći druge načine da ispune svoje želje za brzom hranom. Stanovnici Bosne i Hercegovine imaju mnogo drugih opcija kada požele jesti ‘junk food‘, a Bosna i Hercegovina je poznata po svojim ćevapima s lukom, koji su jedno od najtraženijih jela u zemlji. Ćevapi su obično pripremljeni od mljevenog mesa i serviraju se u lepinji sa lukom, te ajvarom. Ovaj domaći specijalitet je dostupan u svakom gradu u Bosni i Hercegovini, stoga se nadamo da će ljubitelji brze hrane u njemu uspjeti pronaći privremenu utjehu.Tražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati