Promijeni na naš jezik

Litra ulja u Njemačkoj do 5 eura. Jedan dućan ga prestao prodavati: “Postoje granice”

Foto: Facebook

OD POČETKA rata u Ukrajini cijene hrane u Njemačkoj su se drastično povećale. Osobito se to primijeti kod prodaje ulja u njemačkim supermarketima.

U nekim trgovinama cijena jedne litre ulja doseže i do 5 eura. Podružnica trgovačkog lanca Edeka u Trendelburgu (sjeverni Hessen) više ne želi prodavati ulje u svojoj trgovini s takvim cijenama, piše Fenix Magazin.

U trgovini Edeka u Trendelburgu su već stavili natpis na kojem piše kako ne prodaju ulje.

“Nismo očekivali da će se situacija razviti u smjeru u kojem se razvila. Na policu s uljem smo postavili natpis s objašnjenjem zašto više ne prodajemo ulje. Nećemo prodavati suncokretovo ulje za 4.99 eura po litri. Ograđujemo se od ovih cijena. Postoje granice!” rekla je Anja Müller za njemački RTL.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D161310709634795%26id%3D109983491434184&show_text=true&width=500

“Savjest mi ne dopušta da prodajem ulje po tako visokim cijenama”

Kaže kako kupci razumiju potez trgovine i smatraju ga opravdanim.

“Ulje je nužna namirnica i ne smije se prodavati u slobodnoj prodaji po tako previsokim cijenama. Postoje čak i ljudi koji prodaju ulje na eBayu. Ja samo želim ovdje obavljati svoj svakodnevni posao bez crnog tržišta. Moja savjest ne dopušta da prodajemo ulje po tako visokim cijenama”, rekla je Anja Müller.

Uz to, postoji još jedan razlog za bojkot visokih cijena ulja. Anja Müller, kaže, cijeni kupce u svojoj trgovini, većina ih je vrlo pristojna i puna razumijevanja, ali uvijek ima i onih nezadovoljnih.

“Kad biste znali što moji zaposlenici moraju slušati na blagajni… Neki kupci optužuju zaposlenike da se obogaćuju od iznuđivačkih cijena ili da sami uživaju u jeftinom ulju. To je potpuno nepravedno i neopravdano”, rekla je Anja Müller.

Izvor: Index.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati