Promijeni na naš jezik

Marija otišla u Švedsku za boljim životom pa se vratila nakon mjesec dana: ‘Šokirana sam nekim običajima’

– Njihov i naš mentalitet potpuno je drukčiji i pravi je izazov prilagoditi se životu tamo – kazala je

Iako Švedska slovi kao jedna od zemalja u koju brojni dolaze zbog boljeg životnog standarda, ispovijest jedne Srpkinje pokazuje potpuno drugu sliku.  Marija je otišla iz Srbije u Švedsku kako bi si osigurala stalna primanja i siguran život. Ipak, vratila se nakon mjesec dana jer je stvarnost bila puno drukčija. 

– Njihov i naš mentalitet potpuno je drukčiji i pravi je izazov prilagoditi se životu tamo – kazala je.  Osoba mora raditi dva posla da bi si osigurala pristojan život, ispričala je Marija za Kurir.rs, te istaknula da su Šveđani privilegirani u odnosu na strance. Osim toga, jako ju je šokirao odnos prema gostima, što su potvrdili i korisnici Reddita.  Šveđani nisu nimalo gostoljubivi. Ako se nađete u njihovoj kući u vrijeme ručka, neće vam ponuditi da sjednete s njima za stol. Dovršit će svoj obrok kako treba, a onda će svoje vrijeme posvetiti vama. Također, kućni posjeti su vrlo rijetki, a ako se i dogode, nemojte očekivati ​​da će vas dočekati pun stol hrane, mišljenja su korisnici.  Osim toga, Šveđani navode da obitelji u Švedskoj jedu zajedno, zbog čega djeca koja dolaze u posjet ne jedu iz poštovanja prema rutini večere u vlastitoj obitelji.

Izvor: vecernji.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati