Promijeni na naš jezik

Münchenski aerodrom želi odvesti 20 radnika iz BiH

Sve više njemačkih kompanija radnike traži direktno u Bosni i Hercegovini.

Tako će firma “AeroGround Flughafen München GmbH” koja regrutuje radnike za minhenski aerodrom pokušati u veljači naći 20 radnika iz BiH.

Riječ je o kompaniji koja je stopostotno investicijsko društvo kompanije Flughafen München GmbH i vodeća je na tržištu u području usluga prihvata i otpreme na minhenskom aerodromu.

Kako su istaknuli iz ove kompanije, na njihovom radnom mjestu ne postoje dva jednaka dana, a upravo iz tog razloga aerodrom München smatraju najljepšim i najuzbudljivijim radnim okruženjem na svijetu.

Traže se radnici koji će rukovati prtljagom na ovom velikom aerodromu. Poželjno je poznavanje osnova njemačkog jezika, mada to nije uvjet.

Oni su najavili dane otvorenih vrata 3. i 4. veljače u sarajevskom hotelu Hills sa početkom u 9 sati, a za zainteresirane osiguran je prijevoz iz Banja Luke, Tuzle i Mostara.

Trend odlaska iz BiH se intenzivira u posljednje vrijeme i pitanje je kako će se to odraziti na bh. ekonomiju.

Firma nudi ugovor o radu na neodređeno vrijeme uz 30 dana godišnjeg odmora ), brojne dodatne pogodnosti, kao što su naknada za putne troškove, 13. plaća, mirovinski plan kompanije, podršku pri pronalasku smještaja uređenjem stambenog prostora u vlasništvu kompanije, subvencija za obroke za sve kantine i restorane kompanije u kampusu, osiguravanje parkirnih mjesta za zaposlenike, kao i povlašteni uvjeti u lokalnom javnom prijevozu itd.

Izvor: relax-portal.infoTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati