Promijeni na naš jezik

Nijemci na udaru još jednog poskupljenja: Dolazi do promjene kod zdravstvenih osiguranja

Potpredsjednik Središnje udruge saveznog zdravstvenog osiguranja Gernot Kiefer je u intervjuu za list “Bild” objasnio da bi bez pomoći savezne vlade “doprinos morao porasti za 0,35 bodova”.

Troškovi energije rastu, a cijene hrane teret su brojnim kućanstvima u Njemačkoj. No, Nijemci će se uskoro suočiti s još jednom promjenom, ovaj put poskupljenjem zdravstvenog osiguranja. Naime, zdravstvenim osiguravajućim društvima trenutno nedostaje 25 milijardi eura, pa će zdravstveno osiguranje poskupjeti. Do ove je procjene u razgovoru za “Bild” došao prof. Günther Neubauer s Instituta za zdravstvenu ekonomiju.

Inflacija je dovela do toga da liječničke ordinacije i bolnice također navode više nabavne cijene. Osim toga, prema riječima Neubauera, izgledi za tržište rada u nadolazećoj jeseni su loši. To znači da manje ljudi uplaćuje zdravstveno osiguranje. Kao rezultat, rashodi se povećavaju, a prihodi smanjuju, piše Fenix Magazin. Potpredsjednik Središnje udruge saveznog zdravstvenog osiguranja Gernot Kiefer je u intervjuu za list “Bild” objasnio da bi bez pomoći savezne vlade “doprinos morao porasti za 0,35 bodova”. To znači da bi prosječan zaposlenik morao očekivati ​​povećanje doprinosa od oko 455,16 eura godišnje. Andreas Storm, čelnik zdravstvenog osiguranja DAK, zatražio je komentar od njemačkog ministra zdravstva. Zajedno sa saveznim ministrom financija, Lauterbach mora odgovoriti na pitanje namjerava li i kako spriječiti nadolazeći premium tsunami od 70 milijuna osiguranika, rekao je Storm. Lauterbach je prije otprilike tri mjeseca najavio nacrt zakona za povećanje doprinosa.  Ako se to ne prezentira prije ljetne stanke, neće biti dovoljno vremena prije nego što fondovi zdravstvenog osiguranja na jesen sastave svoje proračune. Za to nam je potrebna planska sigurnost, ustvrdio je Storm.

Izvor: vecernji.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati