Promijeni na naš jezik

Njemačka ukinula većinu mjera unatoč prosvjedima nekih pokrajina

NJEMAČKA je jučer ukinula većinu mjera u borbi protiv pandemije koronavirusa. Izmijenjeni su propisi za suzbijanje pandemije i na snazi je ostalo tek nekoliko zaštitnih mjera unatoč prosvjedima nekih saveznih pokrajina. 

Savezne pokrajine još uvijek mogu uvesti obvezu nošenja maski u liječničkim ordinacijama, domovima za njegu i javnom prijevozu te provoditi testiranja na koronavirus u školama. Maske su još uvijek obvezne u cijeloj zemlji u avionima i na duljim putovanjima vlakom.

Trgovine same odlučuju o maskama

Tvrtke, trgovine i druge institucije mogu same odlučiti hoće li uvesti obvezu nošenja maski. 

Njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach je među nekoliko političara koji su preporučili da se maske nastave nositi u zatvorenim prostorima iako je većina mjera ukinuta. 

Prema istraživanju Inse, 63 posto Nijemaca želi i dalje nositi maske u trgovinama, dok 29 posto njih to ne želi.

Broj zaraženih i dalje velik

Broj zaraza u Njemačkoj i dalje je velik, ali se smanjuje već nekoliko dana. 

Institut Robert Koch izvijestio je u nedjelju o 74.053 slučaja zaraze u protekla 24 sata. Vjeruje se da su stvarne brojke još veće jer nekoliko pokrajina ne objavljuje podatke svaki dan i smatra se da velik broj zaraza ostaje neotkriven. 

Cijepljenje protiv covida-19 sporo napreduje u Njemačkoj. U petak je primijenjeno 36.000 doza.

Oko 76 posto stanovništva primilo je dvije doze cjepiva. Prema službenim podacima od subote, 58.8 posto ih je primilo dodatnu, booster dozu.

Izvor: Index.hr / HINATražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati