Promijeni na naš jezik

Njemački ministar: EU i SAD trebaju razgovarati o slobodnoj trgovini, pogotovo sad

EUROPSKA UNIJA i SAD trebali bi ponovo pokrenuti razgovore o slobodnoj trgovini koje je prekinuo bivši američki predsjednik Donald Trump, izjavio je njemački ministar financija u razgovoru za poslovni list Handelsblatt.

Trump je prekinuo pregovore o takozvanom Transatlantskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu (TTIP) i pokrenuo niz trgovinskih sporova s EU, podsjeća Reuters.

“Trebali bismo nastaviti pregovore o transatlantskom sporazumu o slobodnoj trgovini. Osobito sada, tijekom (ukrajinske) krize, postaje jasno koliko je važna slobodna trgovina s partnerima iz cijelog svijeta koji dijele naše vrijednosti”, rekao je ministar Lindner.

“Partnerstvo SAD-a i Njemačke apsolutno nužno!

Europska podrška takvim pregovorima nije baš jednoznačna, ističe Reuters. Tako su neki dužnosnici proteklih godina govorili o nastavku razgovora, a neki su bili oprezniji. Njemačko ministarstvo financija nije odmah odgovorilo na zahtjeve da komentira ministrov intervju.

Američko veleposlanstvo u Berlinu nije izravno odgovorilo na Lindnerov prijedlog, priopćivši da postojeće američko-europsko Trgovinsko i tehnološko vijeće vodi računa o tome da trgovinska i tehnološka politika podupiru rast na širokoj osnovi.

“Aktualna kriza pokazuje da je partnerstvo SAD-a i Njemačke, i EU, apsolutno nužno”, dodali su.

Izvor: Index.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati