Promijeni na naš jezik

Njemački pivari digli uzbunu: “Prijeti nam bankrot”

NJEMAČKA udruga pivara upozorila je danas na prijetnju vala bankrota u sektoru zbog brzog rasta cijena energije koji opterećuje proizvodnju.

Položaj pivarske industrije dramatično se pogoršao zbog energetske krize, izjavio je u danas u Berlinu direktor udruge Holger Eichele.

“Ako savezna i vlade saveznih zemalja brzo i učinkovito ne ograniče cijene plina i električne energije, mnoge tvrtke neće dočekati novu godinu”, upozorio je Eichele.

“Godina 2022. bit će među najtužnijima u našoj povijesti”

Podsjetio je da je tijekom pandemije covida pivarski sektor zabilježio dramatičan pad prodaje.

Iako se prodaja piva u posljednje vrijeme stabilizirala, tvrtke sada trpe velike financijske gubitke zbog troškova energije, istaknuo je čelnik udruge proizvođača piva.

“Godina 2022. bit će među najtužnijima u našoj povijesti, a sumorna je, nažalost, i prognoza za 2023.”, rekao je Eichele na eventu organiziranom u suradnji s Udrugom certificiranih pivskih sommeliera.

Krajem 2021. u Njemačkoj je bilo 1512 pivovara, 40 manje nego krajem pretpandemijske 2019. godine.

Izvor: index.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati