Promijeni na naš jezik

Njemački proizvođač oružja otvara do 3000 radnih mjesta

NJEMAČKI proizvođač oružja Rheinmetall očekuje da će, zahvaljujući najavljenom povećanju državne potrošnje na obranu, otvoriti između tisuću i tri tisuće novih radnih mjesta, rekao je izvršni direktor Armin Papperger.

Rheinmetall je ovog tjedna primio i prvu narudžbu, za nekoliko tisuća novih kaciga, dodao je Papperger.

Kancelar: Osnovat ćemo fond od 100 milijardi eura

Njemački kancelar Olaf Scholz rekao je u nedjelju u Bundestagu da će za modernizaciju Bundeswehra osnovati posebni fond težak 100 milijardi eura.

Kancelar je obećao i da će svake godine za obranu izdvajati više od dva posto BDP-a, u skladu s NATO-ovim smjernicama. Berlin je na preispitivanje vanjske politike potaknuo sukob u Ukrajini.

Zalihe streljiva mogle bi se značajno povećati

Šef Rheinmetalla ističe da bi se zalihe streljiva mogle značajno povećati u roku od šest mjeseci do godinu dana.

Procjenjuje da će sirovina biti dovoljno, podsjetivši da su prošle godine u skladištu imali čelika, aluminija i posebnih čipova vrijednih oko milijardu eura.

Izvor: HINA / index.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati