Promijeni na naš jezik

NJEMAČKOJ GASTRONOMIJI DRASTIČNO NEDOSTAJE RADNIKA: Prestižni restoran u Münchenu zatvorio svoja vrata

München ima jedan poznati restoran manje: situacija u gastronomiji nikad nije bila tako napeta kao posljednjih tjedana.

Samo dan nakon što gastro vodič Gault Millau objavio svoje ocjene, objavljeno je da München ima jedan gurmanski restoran manje. Barem  preko ljeta. Restoran Schwarzreiter na Maximilianstrasse sada se zatvara. Njegovi gosti mogu ponovno rezervirati stolove tek nakon tromjesečne ljetne stanke.

Razlog za privremeno zatvaranje je nedostatak osoblja. Čak i prije pandemije, Schwarzreiterov tim priuštio si je ljeti pauzu od nekoliko tjedana, međutim, restoran zbog toga nikada nije službeno zatvoren.

U gotovo cijeloj Njemačkoj, pa tako i u Bavarskoj, nedostaje radnika u gastronomiji. Potvrđeno je to iz Udruženja bavarskih hotelijera i ugostitelja Dehoge.

“Zbog nedostatka osoblja, industrija je u krizi bez presedana. Poslodavci više ne mogu pronaći zaposlene”, rekla je predsjednica Dehoge Angela Inselkammer. Dodala je da su zbog nedostatka radnika, radnici koji trenutno rade izrazito preopterećeni.

Prema podacima Dehoge, u Bavarskoj trenutno ima oko deset posto manje radnika u ugostiteljstvu nego prije pandemije koronavirusa.

“Ako se uskoro ne poduzmu protumjere, izgubit ćemo više tvrtki nego tijekom korone. I to je stvarno dramatično”, naglašava čelnica udruge.

Podsjećamo, kako je Fenix-magazin.de nedavno pisao slastičarnica u Bietigheim-Bissingenu, također ne može otvoriti svoja vrata zbog nedostatka osoblja.

Izvor: fenix-magazin.deTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati