Promijeni na naš jezik

Novi šok za sve koji žive u Njemačkoj – jedna usluga će poskupjeti čak za 100 posto

Frizer i majstor državnog ceha frizera Mike Ulrich (54, Sulzbach) za Bild je kazao kako je cijena od 100 eura za mušku frizuru realna te kako bi moglo doći do poskupljenja frizura za 100 posto.

Poskupljenjima u Njemačkoj nikad kraja. Stanovnici se ne suočavaju samo s poskupljenjem goriva i osnovnih prehrambenih proizvoda već i drugih proizvoda pa i usluga. Najnovije najave poskupljenja stiži iz frizerskih salona. Šef državnog Ceha za frizere i kozmetiku Mirko Karkowsky (38) upozorava na ozbiljnost situacije. – Ako se sadašnji razvoj situacije nastavi, može doći do situacije u kojoj govorimo o 100 eura i više za jednostavnu kvalitetnu mušku frizuru – rekao je Karkowsky u razgovoru za portal SZ, piše Fenix Magazin.

Frizer i majstor državnog ceha frizera Mike Ulrich (54, Sulzbach) za Bild je kazao kako je cijena od 100 eura za mušku frizuru realna te kako bi moglo doći do poskupljenja frizura za 100 posto. – Ta je cijena realna u velikim gradovima gdje frizeri moraju plaćati skuplje najamnine. Tamo gdje je sad cijena muške frizure 25 do 30 eura, uskoro bi mogla biti 50 do 60 eura. Smatram kako će frizerima na jesen satnice porasti s 10 na 12 eura, kad se uzmu u obzir troškovi struje, vode i plina.., mislim da je poskupljenje frizura neizbježno, rekao je Ulrich. U svom frizerskom salonu Ulrich muško šišanje naplaćuje 24 eura. – Ovisno o tome kako će se troškovi razvijati, ne mogu zaraditi, a da ne podignem cijenu za 15 do 30 posto ove godine – zaključio je frizer. Njemački Bild piše kako je u frizerskom salonu “Hair Fashion Schuh” u Saarlouisu cijena muškog šišanja s pranjem kose 30 eura. Vlasnik Peter Schuh (57), kaže kako su već prošle godine povećali cijenu za jedan euro. – Prije toga cijene su bile stabilne oko četiri godine. Bojim se da ću iduće godine morati opet dizati cijene kad dođu računi. Strahujem kako će se u našoj industriji ukinuti radna mjesta i da neki saloni neće preživjeti krizu – rekao je Schuh. 

Izvor: vecernji.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati