Promijeni na naš jezik

Omogućeno privremeno zapošljavanje Ukrajinaca bez dozvola

Hrvatska Vlada je 7.3.2022. usvojila odluku koja raseljenim osobama iz Ukrajine omogućuje privremeno zapošljavanje bez ikakvih dozvola.

Istaknuli su to iz HUP-a, ističući kako raseljene osobe iz Ukrajine, sada imaju pravo na boravak, iskaznicu, osnovna sredstva za život i smještaj, zdravstvenu zaštitu, osnovno i srednje obrazovanje, informacije o pravima i obvezama, rad bez dozvole za boravak i rad ili potvrde o prijavi rada, spajanje obitelji te slobodu vjeroispovijesti. Za organizaciju prihvata i zbrinjavanja osoba koje ispunjavaju uvjete za odobrenje privremene zaštite te zaprimanje i odlučivanje o zahtjevu za privremenom zaštitu, zaduženo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Za vrijeme privremene zaštite državljani Ukrajine mogu raditi u Republici Hrvatske bez dozvole za boravak i rad ili potvrde o prijavi rada.
U mogućnostima njihova zapošljavanja i pristupu tržištu rada izjednačeni su sa pravima i dužnostima hrvatskih građana te im je omogućeno korištenje podrške, mjera i usluga Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.Tražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati