Promijeni na naš jezik

POGLEDAJTE VIDEO – Nova pošast: Kradu gorivo usred bijela dana pomoću kante za smeće. ‘Toga će biti sve više!

YouTube Screenshot

Globalne cijene nafte prošlog su tjedna dosegle najvišu razinu u posljednjih 14 godina – na nekim tržištima i 140 dolara po barelu.

Dok cijene goriva silovito rastu, lopovi pronalaze nove načine kako da napune svoje spremnike na automobilu. Jedan britanski lopov odlučio je iskoristiti kantu za smeće s kotačima.

Snimka prikazuje muškarca s kapuljačom kako na benzinskoj postaji u Washingtonu (Velika Britanija) dolazi s kantom. Zatim je puni bezolovnim gorivom vrijednim 143 funte (1293 kune), nakon čega ležerno odlazi dok ljudi šokirano gledaju, piše britanski Daily Mail.

https://www.youtube.com/watch?v=UdhwuFmcG2w

Međutim, čini se da je lopov učinio jednu veliku pogrešku. Zaboravio je sakriti broj na boku kante koji ukazuje na njegov kućni broj. Bilo je i komentara za lokalne medije, osoba koja živi blizu postaje je rekla: “Nisam mogao vjerovati. Tko koristi kantu za smeće za krađu benzina? To je apsolutno ludilo. Mora da je netko iz okolice jer je očito upravo izvukao kantu iz svoje kuće. Živim nasuprot i znam da je bilo krađa u toj poslovnici, ali ništa slično ovome. Pretpostavljam da će s rastućim cijenama biti samo gore”.

Glasnogovornik policije rekao je: “11. veljače obaviješteni smo o dvije navodne krađe s benzinske postaje u području Parsons Roada u Washingtonu. Prijavljeno je da su u oba navrata pojedinci ušli u predvorje i ukrali količine goriva koristeći kantu za smeće na kotačima. O oba incidenta pokrenuta je istraga”.

Globalne cijene nafte prošlog su tjedna dosegle najvišu razinu u posljednjih 14 godina – na nekim tržištima i do 140 dolara (971 kunu) po barelu, budući da Zapad razmatra zabranu uvoza ruske nafte. Prijevoznici u Velikoj Britaniji upozoravaju da će biti prisiljeni povećati naknade kako bi podmirili rastuće račune za gorivo. Rod McKenzie, izvršni direktor trgovačkog tijela Udruge cestovnih prijevoza, opisao je skok u cijeni dizela kao “dramatičan”.

“Ako prijevoznici moraju plaćati više za svoje gorivo, neizbježno moraju kupcima naplatiti više. Pretpostavljam da će to značiti porast cijena svega što se isporučuje kamionom, što je iskreno 97 posto svega što dobivamo u Britaniji”.

Izvor: Jutarnji.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati