Promijeni na naš jezik

SKUPO KAO ZLATO: Krigla piva na Oktoberfestu i do 13,80 eura

Sve, pa i pivo, poskupljuje zbog inflacije, što u Njemačkoj već desetljećima nije slučaj. Krigla od litre na Oktoberfestu koštat će između 12,60 i 13,80 eura, priopćeno je iz grada Münchena.

Cijene će u prosjeku biti 15,77 posto više nego na prethodnom Oktoberfestu 2019. Tada je krigla piva koštala između 10,80 i 11,80 eura. Festival se zbog pandemije nije održavao posljednje dvije godine, javlja dpa.

Bolje će proći posjetitelji koji se odluče za vodu koja će u prosjeku plaćati 9,67 eura po litri. No i to je 80 centi više nego 2019. godine.

Grad München ističe da ne odlučuje o cijenama pića. On kao organizator samo uspoređuje cijene koje određuju ugostitelji s redovnim cijenama na području grada koje su sada od 6,70 do 11,20 eura po litri.

Inflacija, veći troškovi rada i paprena energija glavni su razlozi zašto će zabava na Oktoberfestu biti skuplja, kažu domaćini.

Osim toga, veći su, primjerice, troškovi postavljanja šatora, kao i za materijal i ruke, rekao je za dpa Peter Inselkammer, predstavnik ugostitelja.

“Dobro je da cijene piva nisu prelazile 14 eura”, rekao je direktor Oktoberfesta Clemens Baumgärtner.

“Ali oni su još uvijek prilično visoki. U budućnosti ćemo se morati pobrinuti da Oktoberfest ostane dostupan”, dodao je Baumgertner.

Izvor: fenix-magazin.deTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati