Promijeni na naš jezik

Španjolskoj potrebni radnici: Lakše do radne dozvole za strance bez papira

Vlada Španjolske je znatno ublažila uvjete za strane radnike bez dokumenata, u nastojanju da tisuće njih postanu dio zvanične radne snage i da reguliraju radna mjesta u sektorima s manjkom osoblja poput ugostiteljstva i poljoprivrede.

Uredba Vlade reformira zakon o imigraciji i olakšava španjolskim poslodavcima zapošljavanje radnika dok su još u matičnoj zemlji, kao i uvjete za dobijanje radne dozvole za radnike koji su već u Španjolskoj.

Španjolsko Ministarstvo za migracije je priznalo da su dosadašnje procedure bile “često spore i neadekvatne”, i da je to dovelo do visokih socijalnih i ekonomskih troškova za zemlju.

Procjenjuje se da u španjolskoj sivoj ekonomiji radi oko 500.000 ljudi.

Strani radnici koji su u Španjolskoj živjeli dvije ili više godina mogu da traže privremeni boravak tako što će upisati tečajeve obuke za poslove u sektorima s visokom tražnjom.

Inozemni studenti će moći početi raditi u Španjolskoj odmah po okončanju školovanja, dok su do sada morali čekati tri godine. Stranim studentima će biti dozvoljeno i da rade do 30 sati tjedno dok studiraju.

Radne dozvole mogu tražiti i stranci koji mogu dokazati da u Španjolskoj borave najmanje dvije godine i da rade bez papira najmanje šest mjeseci.

Izvor: bizlife.rsTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati