Promijeni na naš jezik

Sud: Deutsche Bahn od 2023. uz “gospodin” i “gospođa” mora uvesti i treću opciju

VIŠI regionalni sud u Frankfurtu obvezao je Deutsche Bahn da se od siječnja 2023. putnicima pri online rezervaciji karata obraća i na rodno neutralan način, javlja Bayerischer Rundfunk. Naime, tvrtka više neće moći koristiti isključivo izraze “gospodin” ili “gospođa”, već putnici moraju na izbor imati i treću opciju.

Sud je, naime, presudio da tvrtka ne smije diskriminirati osobe koje se ne identificiraju s muškim ili ženskim rodom. Budući da je potrebna tehnička prenamjena, Deutsche Bahn ima vremena do kraja godine. 

Niži sud odbio presudu

Sve je krenulo od tužbe zbog rezervacije karte preko Deutsche Bahna od Berlina do Braunschweiga na internetu. I prilikom registracije i prilikom kupnje jedini izbor je bio “gospodin” ili “gospođa”. Bez tog odabira kupnja karte nije bila moguća. Osoba nebinarnog spola oslovljena s “gospodin” je naknadno podnijela pritužbu zbog diskriminacije.

Okružni sud u Frankfurtu je prvostupanjski prihvatio sadržaj tužbe, ali je odbio naknadu.

Izvor: index.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati