Promijeni na naš jezik

U Austriji i Njemačkoj su jako sretni zbog ukidanja mjera u Hrvatskoj

NJEMAČKI i austrijski mediji izvijestili su o tome da su u Hrvatskoj ukinute mjere u pozitivnom, pa čak i prilično euforičnom tonu.

Austrijski Kurier tako piše da se sada “u Hrvatskoj može partijati do zore” i da “nema ograničenja”.

“Možete partijati do zore”

“Popularno odredište za odmor Hrvatska ukinulo je gotovo sva ograničenja zbog koronavirusa. Građani EU mogu ulaziti u zemlju bez prethodno potrebnog dokaza o cijepljenju, oporavku ili testiranju, najavio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite u Zagrebu”, ističe Kurier.

Austrijski list naglašava i da su ukinuta ograničenja radnog vremena noćnih klubova te da se u Hrvatskoj sada može “partijati do zore”.

Prolazak kroz Sloveniju

“Da biste došli do Hrvatske, prvo morate proći kroz Sloveniju. A to je sada gotovo isto kao i prije pandemije jer više nema nikakvih uvjeta za ulazak u Sloveniju. Koronamjere su većinom ukinute i u samoj zemlji”, piše Kurier.

Njemački Süddeutsche Zeitung (SZ) naglašava i da je u Hrvatskoj “obaveza nošenja maske također uvelike eliminirana”. 

“Ubuduće će se morati pokrivati ​​samo usta i nos u zdravstvenim ustanovama i staračkim domovima”, navodi SZ.

Izvor: Index.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati