Promijeni na naš jezik

U Austriji od srpnja veće plaće za pojedine poslove

Dogovorom koji je postignut tijekom pregovora o plaćama, zaposlenici pošte mogu se veseliti većoj plaći.  Nakon dugotrajnih pregovora o kolektivnom ugovoru za oko 20.000 poštanskih radnika, sindikat i upravni odbor Österreichische Post AG uspjeli su dogovoriti zajednički ugovor.

Državni službenici u pošti, ugovorni radnici i namještenici od 1. srpnja 2022. dobit će povećanje bruto plaća od četiri posto. Također je postignuto da se dodaci, pomoćne naknade, ali i primanja šegrta povećaju za četiri posto. Kolegama koji rade nepuno radno vrijeme i rade najmanje deset sati tjedno u tvrtki ubuduće će se isplaćivati ​​puna subvencija za obrok.

Predsjednik Sindikata poštanskih i telekomunikacijskih djelatnika (GPF) i glavni pregovarač u pregovorima Richard Koehler zadovoljan je rezultatom. „U najtežim gospodarskim uvjetima ponovno smo ostvarili rast iznad procjene inflacije u posljednjih dvanaest mjeseci i tako mogli osigurati kupovnu moć naših kolega. To je bilo moguće samo zahvaljujući jedinstvenom, ustrajnom pristupu pregovaranja tima i potporom članova našeg sindikata“, rekao je predsjednik GPF-a.

Osim rezultata pregovora o KV-u, također je bilo moguće dogovoriti s Upravom da se EBIT bonus za financijsku 2021. godinu od 800 eura neto isplati kolegama koji su u prošloj godini radili puno radno vrijeme.

Sve dodatne naknade također će biti povećane za četiri posto, stoji u poštanskom izvodu. Uz odobrenje Nadzornog odbora Österreichische Post AG i Saveznog izvršnog odbora GPF-a, ova povećanja vrijede do 30. lipnja 2023.

Izvor: hrvatskadijaspora.comTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati