Promijeni na naš jezik

U Njemačkoj pozivaju vozače na štednju: Smanjite brzinu i vozite manje

NJEMAČKA je jedna od najovisnijih europskih zemalja o ruskim energentima, a stvari su se dodatno zakomplicirale nakon što se odlučila odreći nuklearki.

U Njemačkoj su itekako svjesni svoje energetske ranjivosti te trenutno rade na prevenciji kako bi što jači dočekali izazovna vremena. Ljeto će proći, a onda će doći zima tijekom koje će drastično skočiti potrošnja energenata.

Stoga se već sada poziva na štednju, a među najglasnijima je Njemački autoklub ADAC, koji je pokrenuo akciju kojom se poziva vozače da doslovno maknu nogu s gasa. Ideja je potrošiti manje goriva pa u ADAC-u stoga poručuju svojim vozačima: 

“Apeliramo na članove kluba da koriste manje goriva i tako smanje ovisnost o uvozu sirove nafte. Ovisnost naše zemlje o uvozu ruske energije velika je te ju je važno svesti na manju mjeru. Svaki pojedinac može dati doprinos tome”, stoji u priopćenju ADAC-a.

Cilj je potpuno jasan. Bilo da voze sporije i štedljivije ili uopće ne voze, time bi se trebala smanjiti potrošnja fosilnih goriva. Manjom potrošnjom pokušali bi stvoriti određene rezerve s kojima bi u koliko-toliko boljoj poziciji dočekali zimu.

“Na našoj stranici možete naći savjete kako smanjiti potrošnju goriva. Sve u svemu, samo sporijom vožnjom možete smanjiti potrošnju do 20 posto”, poručuju iz Njemačkog autokluba.

Kad već nisu zbog ekologije, neka su to onda napravili zbog geopolitičke situacije i utjecaja koje ona ima na pojedine europske zemlje. Bugarska i Poljska trenutno to itekako osjete.

Izvor: index.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati