Promijeni na naš jezik

U Njemačkoj se prodaje suncokretovo ulje iz Hrvatske, ali cijena mu je ‘svjetska‘!; Izračunajte samo koliko biste litara za taj novac kupili kod nas

U nekoliko navrata pisali smo o ograničenju kupovine ulja u Njemačkoj i nestašici ovog artikla kao posljedici rata, odnosno nemogućnosti izvoza Ukrajine.

Zbog toga su mnogi trgovački lanci u ovoj zemlji povisili cijene ulja. Nedavno je njemački tjednik Focus Online pisao kako su neki trgovački lanci poskupjeli ulja vlastite marke i za 550 posto, prenosi portal Fenix magazin.

Podsjetimo kako je jedan trgovački gigant Aldi nudio suncokretovo ulje marke Ondosol za 4,99 eura po litri, što je razlika od 3,20 eura u odnosu na marku Bellasan.

Mnogi stanovnici Njemačke su negodovali putem društvenih mreža pišući u komentarima kako su trgovci situaciju u Ukrajini dobro iskoristili, proglasili nestašicu i povisili cijene brojnih proizvoda. Dok ima i onih koji smatraju kako je velika razlika u cijenama prije i početkom rata u Ukrajini opravdana, većina ih smatra kako nije trebalo u tolikoj mjeri povisiti cijene te kako su trgovci pretjerali.

Kako javljaju čitatelji Fenix-magazina posljednjih je dana u njemačkih supermarketima ponovno ulja više ali su cijene ulja zabrinjavaju i šokiraju kupce.

Pa tako Fenixov čitatelj iz Ludwigshafenu L.C. ( ime i prezime poznato redakciji) javlja kako u trgovini prehrambenih i neprehrambenih proizvoda Globus u Ludwigshafenu ulja ima i to hrvatskog, odnosno Čepinskog ulja kojeg proizvodi tvornica ulja Čepin, a cijena mu je “svjetska”.

– Jučer (28. svibnja) u Globusu u Ludwigshafenu ima suncokretovog ulja 5l pakovanje.Ulje je Čepinsko, ali cijena je svjetska! 5 eura po litri!, piše čitatelj koji je poslao i fotografiju ulja u Ludwigshafenu.

Izvor: Slobodna DalmacijaTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati