Promijeni na naš jezik

Zabrana uvoza ruske nafte teško će pogoditi njemačke firme, tvrde komore

EUROPSKI embargo na rusku naftu ozbiljno će pogoditi njemačke kompanije, upozorila je danas Udruga njemačkih industrijskih i trgovačkih komora (DIHK) zatraživši zaštitu od politike.

Iako bi se potražnja za naftom mogla pokriti iz drugih izvora, rast cijena pojačava financijski pritisak na kompanije, izjavio je predsjednik DIHK-a Peter Adrian.

“Poslovanje će biti još manje profitabilno u prvom redu za sektore koji troše puno energenata i za logističke kompanije”, dodao je Adrian.

“Troškovi se ne mogu u potpunosti prenijeti na kupce”

Dodatni troškovi ne mogu se u potpunosti prenijeti na kupce, a “u ekstremnim slučajevima, kompanije će zbog troškova biti prisiljene staviti ključ u bravu”, zaključio je čelnik DIHK-a.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen predstavila je danas plan postupnog isključenja s europskog tržišta ruske nafte u idućih šest mjeseci. Uvoz derivata trebao bi biti potpuno obustavljen do kraja godine.

Adrian je pozvao političare da zaštite njemačke kompanije od posljedica takve odluke.

Izvor: Index.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati