Promijeni na naš jezik

Amazon planira otpustiti više od 18.000 radnika

AMERIČKI div za internetsku trgovinu Amazon planira otpustiti više od 18.000 radnika, potvrdio je izvršni direktor kompanije Andy Jassy.

Nakon što je vijest o otpuštanjima procurila u javnost, Jassy je u objavi na internetskoj stranici Amazona potvrdio špekulacije poručivši da će razgovori s pogođenim radnicima početi 18. siječnja, pri čemu će im se pružiti pomoć u vidu otpremnine i podrška pri pronalaženju drugog posla.

Najviše otkaza u odjelima internetske trgovine

Otkazima će u najvećoj mjeri biti pogođeni odjeli internetske trgovine (Amazon Stores) i za upravljanje ljudskim resursima, rekao je.

Ta kompanija, sa sjedištem u Seattleu, u studenom je počela otpuštati radnike u odjelu za uređaje, a izvor je tada rekao Reutersu da se cilja na otpuštanje 10.000 radnika.

Amazon globalno zapošljava više od 1.5 milijuna radnika, drugi je po veličini privatni poslodavac u SAD-u, a priprema se za vjerojatno usporavanje poslovnog rasta jer sve veća inflacija prisiljava poduzeća i potrošače na smanjivanje potrošnje.

Ukidanje više radnih mjesta nego druge velike kompanije

Prema najavljenom, Amazon će ukinuti više radnih mjesta nego druge velike kompanije, što će predstavljati brz zaokret za trgovca koji je prethodnih mjeseci udvostručio gornju granicu osnovne plaće u tvrtki kako bi se kvalitetnije natjecao za talente, piše Reuters.

Naime, uoči očekivane recesije i zbog slabijih poslovnih rezultata, ranijih mjeseci otpuštanja su već, između ostalih, najavili Meta, vlasnica Facebooka, koja je rekla da će otpustiti više od 11.000 radnika, Microsoft je objavio da će ih otpustiti oko tisuću, a u masovna otpuštanja je već krenula i društvena platforma Twitter.

Izvor: Index.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati