Promijeni na naš jezik

Austrija uvodi novu vinjetu, mijenja se i cijena desetodnevne

Nova jednodnevna vinjeta ima manje smisla za turiste koji žele provesti nekoliko dana u Austriji.

Austrijska vlada odlučila je od 1. prosinca uvesti dodatnu jednodnevnu vinjetu za autoceste i brze ceste.

Košta 8,60 eura i dostupna je samo u digitalnom obliku. Osim toga, poskupljuje 10-dnevna vinjeta s dosadašnjih 9.90 na 11,50 eura.

Nove cijene:

  • Dnevna vinjeta – 8,60 eura
  • 10-dnevna vinjeta – 11,50 eura (ranije: 9,90 eura)
  • Dvomjesečna vinjeta – 28,90 eura (ranije: 29 eura)
  • Godišnja vinjeta – 96,40 eura (cijena nije promijenjena)

Nova dnevna vinjeta osobito je pogodna za putnike u tranzitu: Tko se vozi autocestama kroz Austriju, primjerice, u Italiju ili Sloveniju, od prosinca će uštedjeti novac – barem ako im odmor ne traje dulje od deset dana. Umjesto dvije 10-dnevne vinjete za ukupno 23 eura, potrebne su samo dvije jednodnevne vinjete za 17,20 eura. Ušteda je dakle 5,80 eura, piše Fenix magazin.

Jednodnevni izletnici također imaju koristi: u usporedbi s prethodnom obaveznom 10-dnevnom vinjetom, s novom vinjetom bit će im 2,90 eura jeftinije.

Nova jednodnevna vinjeta ima manje smisla za turiste koji žele provesti nekoliko dana u Austriji. Tada ne mogu izbjeći skuplju vinjetu od 10 dana.

Izvor: poslovni.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati