Promijeni na naš jezik

Beč proglašen najboljim gradom za život u 2022. Evo koji su najgori

AKO RAZMIŠLJATE o preseljenju u novi grad, možda biste trebali razmotriti rezultate ovog istraživanja. Istraživačka tvrtka The Economist Intelligence Unit (EIU) godišnje objavljuje izvješće u kojemu rangira najbolje i najgore gradove za život u protekloj godini.

Najbolji gradovi

U ovom istraživanju kod gradova se gledalo i bodovalo pet kategorija: sigurnost, kultura, zdravstvo, obrazovanje i infrastruktura. Treći put u proteklih pet godina na prvo mjesto najboljih gradova za život zasjeo je Beč. Dobio je maksimalne bodove za sigurnost, zdravstvo, obrazovanje i infrastrukturu. Slijede ga Kopenhagen te Zürich koji dijeli mjesto s Calgaryjem.  

Na petom mjestu je još jedan kanadski grad, Vancouver, a u najboljih deset ušli su još Ženeva, Frankfurt, Toronto, Amsterdam, Osaka i Melbourne. U izvješću se navodi da su gradovi srednje veličine u bogatim zemljama uglavnom prolazili iznimno dobro u istraživanju.

Najgori gradovi

Uz najbolje gradove za život, analizirali su i koji su najgori. Najmanje bodova u njihovoj analizi imao je Damask u Siriji, potom Lagos u Nigeriji i Tripoli u Libiji. Izvješće pripisuje njihove bodove društvenim nemirima, terorizmu i sukobima u svakoj od zemalja.

Izvor: index.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati