Promijeni na naš jezik

Firmu tuži zaposlenik jer je “oštetio mozak alkoholom na team buildingu”

BRITANSKU kompaniju PWC tuži zaposlenik zbog ozljede koju je zadobio na događaju koji je organizirala kompanija. Jednostavnije rečeno, na team buildingu.

Financial Time piše da zaposlenik Michael Brockie tvrdi da se ozlijedio tijekom “pub golfa” koji je za svoje zaposlenike organizirala kompanija. Radilo se o “izletu” po lokalnim pubovima koji je zamišljen kao igranje golfa, no umjesto obilaženja rupa po terenu, zaposlenici su obilazili – pubove.

Zaposlenici su navodno poticani da piju alkoholna pića u svakom pubu što je brže moguće kako bi pobijedili u igri. Brockie tvrdi da je događaj “potaknuo pretjeranu konzumaciju alkohola” i da je to rezultiralo time da je on “imao oštećenje mozga jer je bio toliko alkoholiziran da se nije sjećao što se dogodilo nakon 22 sata”.

Traži 200 tisuća funti odštete

28-godišnjak tvrdi da je morao uzeti šest mjeseci odsustva s posla kako bi se oporavio. Sad od kompanije traži 200 tisuća funti (oko 1.7 milijuna kn) odštete i optužuje ju za nemar prema radnicima.

“Kao odgovoran poslodavac, predani smo pružanju sigurne, zdrave i inkluzivne kulture za sve naše zaposlenike. Također očekujemo od svih koji posjećuju društvena događanja da budu odgovorni i da se brinu za vlastitu sigurnost i sigurnost drugih”, obznanili su iz kompanije. Sudski postupak je u tijeku.

Izvor: Index.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati