Promijeni na naš jezik

Ford dijeli više od 1000 otkaza

AMERIČKI proizvođač automobila Ford planira ukinuti 1100 radnih mjesta u tvornici u španjolskoj Valenciji, rekla je danas glasnogovornica kompanije.

Otkazi su sastavni dio najavljenih promjena u proizvodnji u Europi, rekla je glasnogovornica. U tvornici u Valenciji trenutno radi 5800 radnika.

Najavljuju “konstruktivnu suradnju sa sindikatima”

“Ford će konstruktivno surađivati sa sindikalnim partnerima kako bi ublažio utjecaj otkaza na zaposlenike, njihove obitelji i na lokalnu zajednicu”, navela je glasnogovornica. Kompanija je odlučila da u Valenciji više neće sastavljati monovolumen Galaxy i karavan S-Max.

Lani je Ford najavio da odgađa ulaganja u proizvodnju u Španjolskoj zbog “revidiranih izgleda za Europu”, ali je potvrdio da bi do kraja desetljeća trebao u španjolskoj tvornici početi proizvoditi električna vozila.

Proizvodnja električnih vozila podrazumijevat će smanjenje broja radnih mjesta, rekao je Ford prilikom predstavljanja projekta. Američka kompanija već je najavila da će ugasiti 2300 radnih mjesta u Njemačkoj i 1000 u Britaniji. Od 2030. planiraju u EU prodavati samo električne automobile. 

Izvor: index.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati