Promijeni na naš jezik

Gotovo četvrtina stanovnika Njemačke su migranti ili potomci migranata

GOTOVO četvrtina stanovnika Njemačke ima migrantsku pozadinu, objavio je u četvrtak statistički ured. “19 milijuna ili 23 posto stanovnika Njemačke su ili useljenici ili su im oba roditelja doselila u Njemačku”, navodi ured.

Od toga su 14.2 milijuna ili 17.3 posto osobe koje su u Njemačku doselile iz neke druge zemlje nakon 1950. Njih 4.7 milijuna ili 5.7 posto su potomci direktnih useljenika. Kod daljnjih 3.7 milijuna stanovnika jedan od roditelja je useljenik, ali se te osobe po najnovijim kriterijima više ne ubrajaju u osobe s migrantskom pozadinom.

U statistiku ne ulaze izbjeglice iz Ukrajine

Prema podacima Eurostata, Njemačka je među državama Europske unije s najvišim postotkom useljenika među stanovnicima. Rekorderi su Malta (22.3 posto) i Švedska (21.9 posto), a najmanji udio useljenika u ukupnom broju stanovnika (ispod jedan posto) imaju Bugarska, Rumunjska i Poljska.

S obzirom na to da se objavljene brojke odnose na 2021., u statistike ne ulaze izbjeglice iz Ukrajine kojih je samo u Njemačku izbjeglo više od milijun.

Izvor: Index.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati