Promijeni na naš jezik

Grčka uvodi šestodnevni radni tjedan

U SRPNJU se u Grčkoj uvodi šestodnevni radni tjedan, a obveza će se odnositi na državne službe, komunalne tvrtke, banke, kompanije, organizacije i poljoprivredna gospodarstva koja su do sada prakticirala petodnevni radni tjedan, piše inNewspaper.

Prema zakonu, radni dan dodatnog radnog vremena ne smije trajati duže od osam sati te se ne dopušta prekovremeni rad. Ovu odredbu, koja stupa na snagu 1. srpnja, ne moraju slijediti poslodavci kompanija ili gospodarstava koja po svojoj prirodi nisu kontinuirana, odnosno do sada nisu radili pet dana u tjednu. Postoje i druge iznimke. 

Što se tiče ograničenja, zaposlenik šestog radnog dana ne smije raditi duže od 8 sati te se ne dopušta prekovremeni rad. U slučaju da kompanije ili poljoprivredna gospodarstva imaju petodnevne noćne smjene (00:00-06:00), tada šestoga dana ne smiju raditi u noćnoj smjeni. 

Izvor: index.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati