Promijeni na naš jezik

Hercegovac iz Njemačke u zadnjih 55 godina gotovo svake godine kupuje novi Mercedes

HERCEGOVAC Stojan Miličević, koji dugi niz godina živi u Njemačkoj, u gradu Calwu, vjerojatno je rekorder po broju novih Mercedesa koje je kupio posljednjih 55 godina. Naime, tijekom svog života vozio je između 55 i 60 Mercedesa i svi su bili u njegovu vlasništvu.

Njegov sin Željko Miličević, koji ga je nominirao u izboru za Hercegovca godine, kaže kako mu je otac zadnjih 55 godina gotovo svake godine kupovao novi Mercedes, a posljednjeg je kupio 2023. godine. U kolovozu će Stojan ponovno kupiti potpuno novi Mercedes, piše Fenix-magazin.

“Ljubav prema Mercedesu je Hercegovcima u krvi”, kroz šalu kaže ovaj 86-godišnji umirovljenik koji je u Njemačku stigao 1966. godine, gdje je godinu dana radio kao građevinski radnik, a zatim se 1967. godine zaposlio u tvornici Mercedes- Benz Sindelfingen.

Danas u svom vlasništvu ima dva Mercedesa

Ta se tvornica smatra jednim od vodećih svjetskih centara za sigurnost, inovacije i dizajn u proizvodnji vozila više i luksuzne klase u globalnoj proizvodnoj mreži. U tvornici Mercedes-Benza Stojan je ostao raditi do 1998. godine kada je otišao u mirovinu.

Otkad je u mirovini, Stojan sa suprugom Ankom jedan dio godine provodi u Hercegovini, preciznije u Čapljini, a drugi u njemačkom Calwu. Stojan i Anka su roditelji troje djece i imaju dvoje unučadi. Možda je i posao u tvornici Mercedesa bio razlog što se Stojan zaljubio u tu marku automobila kojih je u životu, kako kaže, imao više od 50.

Danas u svom vlasništvu ima dva Mercedesa. Svoj prvi Mercedes Stojan je, kaže, kupio davne 1969. godine, i od tada do danas gotovo svake godine kupuje novi Mercedes.

“Na žalost, nemamo fotografije svih tih Mercedesa, ali imamo fotografiju njegovog prvog Mercedesa iz 1969. godine. Naime, Mercedesovi radnici imaju pravo i nakon odlaska u mirovinu, uz veliki popust, kupovati nove Mercedese, i to sve do kraja života”, kaže Stojanov sin Željko.

Izvor: index.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati