Promijeni na naš jezik

Koliko zarađuju vozači autobusa u Njemačkoj? ‘Dođite raditi, kronično nam nedostaju vozači‘

Njemačkoj trenutno nedostaje oko 8000 vozača autobusa, no situacija bi mogla eskalirati

Njemačka ima ogroman deficit profesionalnih vozača zbog čega su autobusni prijevoznici sve češće prisiljeni ograničavati ponudu i ukidati linije – priopćio je Savez njemačkih prijevoznika (VDV).

Predsjednik VDV-a Harald Kraus otkrio da je mnogo vozača napustilo posao zbog malih plaća: ‘Meni nije poznata niti jedna tvrtka iz sektora autobusnog prijevoza koja nije prisiljena ukinuti barem jednu liniju. Financijski uvjeti su sada, kada je porasla važnost javnog prijevoza, poboljšani, ali jednostavno nedostaje osoblja – navodi Kraus.

O kojim se iznosima radi?

Satnica vozača autobusa u javnom prijevozu u saveznoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija iznosi 15,60 eura.

S tim da se radi o vozaču početniku. Stariji imaju bolje uvjete.

Savez međugradskih i međunarodnih autobusnih prijevoznika (DBO) naveo je kako im trenutno nedostaje 7800 vozača, a do 2030. godine brojka će narasti na 87.000 vozača.

Kako je prošlog tjedna naglasio njemački ministar rada Hubertus Heil, Njemačka se i dalje suočava s velikim nedostatkom radne snage. On je najavio daljnje poticajne mjere za useljavanje radnika u Njemačku – navodi Hina.

Savezni ured za zapošljavanje je početkom mjeseca objavio kako i dalje postoji velika potražnja za stručnim radnicima, posebice u zdravstvu i IT sektoru.

Izvor: jutarnji.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati