Promijeni na naš jezik

Lufthansa najavljuje rast profitabilnosti, zapošljavanje 10 tisuća ljudi

Njemački zrakoplovni prijevoznik Lufthansa predviđa rast profitabilnosti u idućim mjesecima uslijed rasta potražnje, unatoč tome što manjak osoblja komplicira i ograničava rad zračnih luka.

Prema objavi Lufthanse, u trećem kvartalu očekuje se “značajan porast” u prihodima u odnosu na drugi kvartal.

Više cijene aviokarti i snažan rast profita u teretnom prijevozu više su no nadoknadili rast troškova goriva u drugom kvartalu.

Cijena dionice je na početku trgovanja u četvrtak porasla 5,3 posto.

Lufthansa je također najavila da očekuje operativnu dobit (EBIT) na kraju godine iznad 500 milijuna eura, dok su analitičari iznosili procjenu od 585 milijuna eura. Avioprijevoznik je ranije navodio tek da očekuje bolji rezultat no prošle godine.

Lufthansa je tijekom pandemije bitno smanjila broj zaposlenih i sada najavljuje zapošljavanje 10 tisuća ljudi u idućih 18 mjeseci.

Tijekom ljeta tvrtka je otkazala oko sedam tisuća letova zbog manjka zaposlenika i štrajka koji je organizirao sindikat zemaljskog osoblja.

Pregovori o povećanju plaća s pilotima nastavljaju se.

U drugom kvartalu Lufthansin EBIT je iznosio 393 milijuna eura nakon što je najavljeno da će iznositi između 350 i 400 milijuna eura.

Izvor: hr.bloombergadria.comTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati