Promijeni na naš jezik

“MENTALITET NAM JE GROZAN”: Hrvatica u Njemačkoj zarađuje 1.800 eura – U Hrvatskoj misle da sam slabo plaćena

Hrvatica koja živi i radi u Njemačkoj požalila se na društvenim mrežama kako pojedinci u njezinoj domovini misle kako je potplaćena. Kako je navela radi na 80 posto radnog vremena i mjesečno zaradi između 1.700 i 1.800 eura.

Kako je navela u svojoj objavi u Njemačkoj je od 2017. godine, te da nikad nije bila nezaposlena. Radila je kao čistačica, ispomoć u kućanstvu, brinula o starijim osobama. Navela je kako je njezina situacija dobra, te kako nema dugova i da zna raspolagati s novcem.

“Mentalitet nam je grozan”

“Pojedinci u mojoj domovini misle kako sam slabo plaćena, jer u Njemačkoj morate imati plaću od 2.500 eura ma što radili, budući da su svi poslovi dobro plaćeni. Mentalitet nam je grozan”, navela je.

Trenutno radi u sustavu njege, te navodi kako je opet imala raspravu o plaćama.

Evo što su joj poručili ostali

“Gdje je problem? Zarađujem li premalo ili je problem naš mentalitet?”, zapitala se.

Objava je u vrlo kratkom roku prikupila niz komentara. Većina komentatora navela je kako se radi o dobroj zaradi budući da radi na nepuno radno vrijeme.

Javio se i niz stranaca koji su također rekli kako imaju isti problem sa svojim sunarodnjacima.

Osim njih, javilo se i par Hrvata koji su potvrdili kako su se i oni susreli sa sličnim situacijama.

Izvor: fenix-magazin.deTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati