Promijeni na naš jezik

Na odmoru čak 58 dana? Radnici u Njemačkoj iduće se godine imaju čemu veseliti

Iduće godine samo jedan državni praznik u Njemačkoj pada na vikend, što omogućava puno prostora svima koji požele otići na produljeni vikend

Radnici u Njemačkoj iduće bi godine, ako dobro poslože svoj raspored, mogli dobiti čak 58 slobodnih dana od 27 dana godišnjeg odmora, i to zahvaljujući državnim praznicima koji mahom padaju na radne dane. Kako prenosi Fenix Magazin, iduće godine samo jedan državni praznik u toj državi pada na vikend, što omogućava puno prostora svima koji požele otići na produljeni vikend. 

Već u siječnju Nova godina past će na ponedjeljak, što znači da se uz četiri dana godišnjeg odmora može dobiti devet slobodnih dana. Nakon toga već u ožujku dio Nijemaca može uživati dodatnim slobodnim danima jer je u Mecklenburg-Zapadnom Pomeraniju i Berlinu Međunarodni dan žena državni praznik.

Potom za Uskrs se može dobiti 16 dana godišnjeg od iskorištenih osam, a nakon toga slijedi svibanj koji u Njemačkoj broji tri državna praznika – Praznik rada, Uzašašće i Duhovi i svi oni padaju na radni tjedan. Osim toga, u pokrajinama Baden-Württemberga, Bavarske, Hessena, Sjeverne Rajne-Vestfalije, Porajnja-Falačke i Saarlanda Tijelovo pada na 30. svibanj, tako da je i to prilika za još jedan dan odmora. 

Izvor: vecernji.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati