Promijeni na naš jezik

Nijemci za roštiljanje na balkonu uveli kazne do 25 tisuća eura

VISOKE, gotovo ljetne temperature sve su nas namamile van, a to znači i da je krenula sezona roštiljanja. No, ako živite u Njemačkoj i želite roštiljati na balkonu, morate se pridržavati novog pravila ako ne želite platiti kaznu.

Njemački mediji pišu da je najveći problem s roštiljem na drveni ugljen. Naime, previše dima od roštilja na drveni ugljen ne samo da može stvoriti neugodnosti susjedima već time možete i kršiti njemačke zakone o zaštiti okoliša.

Kazne se penju do 25 tisuća eura

Ako pečenje na roštilju uzrokuje štetu okolišu zbog previše dima, mogu se izreći kazne koje se penju čak do 25 tisuća eura. Osim toga, ako to radite učestalo, to može dovesti i do sudskih sporova.

Njemački mediji upozoravaju da bi građani trebali pripaziti da ne izazovu ozbiljne probleme te da se pridržavaju važećih propisa.

Izvor: index.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati