Promijeni na naš jezik

NITKO NIJE MISLIO DA ĆE IKAD DOĆI DO OVOG: Svaki peti stanovnik u Njemačkoj ima premalo novca i ne može čak ni jednom godišnje otići na kraći godišnji odmor

Svaka peta osoba u Njemačkoj (22,4 posto) ima premalo novca da bi si jednom godišnje mogla priuštiti jednotjedni odmor. Proizlazi to iz podataka koje je predsjednik ljevičarske frakcije u njemačkom Bundestagu Dietmar Bartsch zatražio od Europske statističke agencije Eurostat.

Osobito kod osoba s djecom značajno se povećava statistički rizik da ne mogu priuštiti tjedan dana odmora. Četiri od deset samohranih roditelja (42,2 posto) za to nemaju dovoljno novca. Za parove rizik od siromaštva raste s brojem djece. Sedmodnevni odmor ne može si priuštiti 18,1 posto parova s ​​jednim djetetom. S troje i više djece stopa raste na 29,4 posto.

Parovi bez djece s jednim partnerom starijim od 65 godina imaju najmanji rizik od siromaštva. U ovoj skupini 15,9 posto ljudi nema novca za odmor.

– Ljetni odmor je vrijeme putovanja. Za milijune djece i obitelji to je, nažalost, samo daleki san. Činjenica da mnogim samohranim roditeljima i obiteljima nedostaje novca čak i za najkraće putovanje pokazuje da moramo učiniti više za djecu i obitelji u našoj zemlji. Svako dijete i svaka obitelj trebaju jednom godišnje daleko od svoja četiri zida imati priliku napuniti baterije i doživjeti nešto novo, poručio je Dietmar Bartsch.

Treba razmisliti o tome i pronaći rješenje kako inflacija ne bi dodatno pogoršala problem. Inflacija će dodatno povećati jaz između onih koji će otići na godišnji odmor i onih koji će ostati kod kuće, Umjesto kontinuiranog ograničavanja plaća, u sadašnjoj krizi trebamo snažno rješenje za plaće i brzu osnovnu za sigurnost djece. Djeca imaju samo jedno djetinjstvo, dodao je Bartsch.

Izvor: fenix-magazin.deTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati