Promijeni na naš jezik

Njemački poslodavac traži 20 tisuća radnika: Nudi bonus dobrodošlice do tri tisuće eura

Nakon što je posljednjih godina banka Commerzbank u Njemačkoj ukinula više radnih mjesta, ova grupacija sada treba 20 tisuća novih radnika. Za stupanje u radni odnos nudi do 3.000 eura.

Nakon godina restrukturiranja, uključujući ukidanje tisuća radnih mjesta, Commerzbank u Njemačkoj sada zapošljava nove radnike u velikom broju.

Do 2034. banka će vjerojatno trebati nešto manje od 20 tisuća novih radnika, rekla je direktorica ljudskih resursa za njemačke medije.

“Bit će vrlo teško pronaći dovoljno osoblja na trenutnom tržištu rada”, rekao je menadžer koji u Commerzbank radi od siječnja 2023. godine, prenosi tportal.

Bonus od 1.500 eura

U istočnoj Europi banke sada isplaćuju bonuse za nove radnike koji iznose između 1.000 i 3.000 eura. U Njemačkoj bonus za svakog novog radnika iznosi 1.500 eura.

“U idućih deset godina, mnogi ‘baby boomeri’ koji rade u našoj banci će otići u mirovinu. Tome se dodaje prirodna fluktuacija, koja će se povećavati”, rekla je direktorica ljudskih resursa.

“Kako ne bi smanjivali poslovanje, svake godine moramo zaposliti oko dvje tisuće novih zaposlenika – otprilike polovicu njih u Njemačkoj, a drugu polovicu na lokacijama u inozemstvu kao što su Lodz, Prag, Sofija i Kuala Lumpur. To je jedini način na koji možemo održati planirani broj radnih mjesta s punim radnim vremenom, koji ostaje konstantan na oko 36 tisuća u cijeloj grupaciji.”

Hitno traže radnike

Od preuzimanja posrnule Dresdner banke usred financijske krize 2008., Commerzbank je primarno usmjerena na mjere štednje i otpuštanje osoblja.

Nedugo nakon što se pridružio Commerzbanku, glavni izvršni direktor Manfred Knof, koji je na dužnosti od početka 2021., najavio je smanjenje za 10 tisuća stalnih radnih mjesta diljem svijeta.

“Proteklih 15 godina karakteriziraju nas programi smanjenja broja radnika. Od preuzimanja Dresdner banke 2008., jedno je restrukturiranje slijedilo drugo”, rekla je direktorica.

“Sada se krećemo u potpuno drugom smjeru. Moramo privući puno ljudi koji su na tržištu rada – i to velikom brzinom”, dodala je.

Izvor:poslovni.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati