Promijeni na naš jezik

Par iz Njemačke godinu dana skupljao plastične boce, evo koliko je zaradio

NJEMAČKI bračni par Dominik (28) i Jale (30) postavili su rekord u prikupljanju povratne ambalaže, koju su u jednom danu predali u supermarketima. Za plastični otpad koji su prikupljali godinu dana zaradili su više od 1300 eura.

Par iz savezne pokrajine Schleswig-Holstein imao je cilj prikupiti što više praznih boca, a kada je to pokušao unovčiti, najveća mu je prepreka bila pronaći trgovinu koja može primiti toliku količinu plastične ambalaže. U konačnici su zaradili ukupno 1358.31 euro, odnosno oko 10.200 kuna, prenosi Fenix magazin.

O svom su pothvatu snimili i video, u kojem ističu da su boce natrpali u više od 100 velikih vreća za smeće. S obzirom na to da naknada po boci iznosi 25 centi, može se zaključiti da je bračni par u godinu dana prikupio više od pet tisuća boca.

Inače, za kupnju povratne ambalaže u Njemačkoj se plaća polog od 25 centi (oko 1.9 kuna), a od 1. siječnja iduće godine uvodi se i za ambalažu za sokove od voća i povrća, koja je ranije bila izuzeta. Tako će gotovo sve jednokratne plastične boce za piće podlijegati povratnoj naknadi.

Izvor:index.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati