Promijeni na naš jezik

Poznati njemački trgovački lanac ukida radna mjesta

Njemački trgovački lanac za maloprodaju i pržionica kave Tchibo, kojem je sjedište u Hamburgu, namjerava ukinuti 300 radnih mjesta do kraja godine.

Uprava nije isključila davanje otkaza, a taj potez utječe i na ured u Hamburgu.

“Nakon značajnog povećanja osoblja tijekom pandemije, vratit ćemo strukture na razinu prije korone. To bi se trebalo postići, primjerice, eliminacijom upražnjenih radnih mjesta i privremenih ugovora koji istječu”, rekao je glasnogovornik tvrtke.

Prije samo nekoliko tjedana zaposlenici su obaviješteni da ove godine neće biti uobičajenog godišnjeg povećanja plaća, piše Fenix magazin.

Grupacija još uvijek ima oko 7.100 zaposlenih u Njemačkoj, zajedno s inozemnim poslovanjem ima više od 11.000 radnih mjesta.

Tchibo je u stopostotnom vlasništvu Maxingvest holdinga, u koji je dio hamburške obitelji Herz udružio svoje udjele. Drugi stup Maxingvesta je većinski udio u hamburškom proizvođaču Nivea i Dax grupi Beiersdorf (dobrih 51 posto), u čijem je sastavu i proizvođač samoljepljivih folija Tesa.

Izvor: poslovni.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati