Promijeni na naš jezik

Šef njemačke civilne zaštite: Za par godina u dijelovima države neće se moći živjeti

POJEDINI dijelovi Njemačke zbog ekstremnih vremenskih prilika posljednjih godina više neće biti pogodni za naseljavanje ljudima, rekao je Ralph Tiesler, direktor Saveznog ureda za civilnu zaštitu i zaštitu od katastrofa.

“Kao osoba na vrhu ureda za zaštitu građana i borbu protiv katastrofa, moram reći da pojedine površine zbog promjene klime i akutne opasnosti od prirodnih katastrofa više neće biti pogodne za stanovanje”, rekao je Ralph Tiesler uoči predstavljanja godišnjeg izvješća o civilnoj zaštiti.

Konkretno je upozorio na obalu rijeke Ahr, koja je prije godinu dana na zapadu Njemačke prouzročila poplave u kojima je živote izgubilo preko 180 osoba. Tiesler je rekao da ni pojedina područja na njemačkoj obali Sjevernog mora više nisu sigurna za naseljavanje.

Sada je “krajnje vrijeme” za utvrđivanje koncepta u borbi protiv učinaka klimatskih promjena, rekao je Tiesler.

Na zajedničkoj konferenciji za tisak s ministricom unutarnjih poslova Nancy Faeser on je zatražio jače uključivanje građana u procese civilne zaštite, posebice u odnosu na predstojeću zimu i moguću nestašicu plina.

“Mi se pripremamo na tešku zimu s nestašicom plina i novim valom koronavirusa i mene bi radovalo kada bismo svi razmislili što možemo sami učiniti kako bismo se bolje pripremili na krize”, rekao je Tiesler.

Dodao je da pritom misli na stvaranje zaliha potrepština, kao i razmišljanje o alternativnim izvorima energije.

Izvor: index.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati