Promijeni na naš jezik

Susjedi će drastično kažnjavati one koji će se grijati na više od 19 stupnjeva, kazne i do 3000 eura

Sezona grijanja u Italiji trebala bi se pomaknuti za 15 dana pa će početi od studenoga, a grijanje će se puštati jedan sat manje dnevno. Tim bi se mjerama moglo uštedjeti tri do šest milijardi kubičnih metara plina.

Talijani pripremaju visoke kazne za sve one koji se ne budu pridržavati preporuka vlade o grijanju s plinom. Već u ožujku ove godine naređeno je da se stanovi i javne zgrade smiju grijati na najviše 18 stupnjeva Celzijevih, a sada bi se to moglo proširiti i na kućanstva. 

Talijanski mediji pišu da bi se to pravilo moglo primijeniti na cijelu zemlju te da će Talijani svoje domove smjeti grijati na najviše 19 stupnjeva Celzijevih, piše Fenix magazin.  Sezona grijanja trebala bi se pomaknuti za 15 dana pa će početi od studenoga, a grijanje će se puštati jedan sat manje dnevno. Tim bi se mjerama moglo uštedjeti tri do šest milijardi kubičnih metara plina. Prema špekulacijama u talijanskim medijima, oni koji se ne pridržavaju pravila mogli bi duboko zavući ruku u džep: zakon iz 2001. kaže da svatko tko se ne pridržava pravila grijanja mora platiti kaznu između 516 i 2.582 eura. Ali ako se vlada pozove na zakon EU o energetski učinkovitim zgradama iz 2005., stvari bi se za neke mogle pogoršati: za nepravilno održavanje sustava grijanja moglo bi se skupiti i do 3.000 eura kazne. Međutim, još nije razjašnjeno tko će ubuduće biti odgovoran za kontrolu topline u talijanskim stanovima i kućama. U ovom trenutku izgleda da bi se ta odgovornost mogla prebaciti na općine. No, upitno je imaju li općine za to kapaciteta.

Izvor: vecernji.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati