Promijeni na naš jezik

U Njemačkoj pojeftinjuju plin i struja

BERLIN – Cijene plina i struje za potrošače u Njemačkoj su u padu, priopćio je u ponedjeljak internetski portal za usporedbu cijena Verivox.

“Vrijeme rekordnih cijena je iza nas”, priopćio je internetski portal Verivox. Tvrtka je objasnila kako su distributeri počeli smanjene cijene energenata na svjetskim burzama prenositi i na krajnje potrošače.

No, kako se istodobno dodaje, cijene i dalje ostaju na, povijesno gledano, visokoj razini.

Prosječna cijene kilovata električne energije sredinom svibnja je iznosila 45,78 centa, a plina 15,57 centi.

Te cijene su međutim još uvijek iznad gornjih granica (40 centi za struju, 12 za plin) iznad kojih najveći dio troškova korisnika preuzima država, što je odlučeno još prošle godine u sklopu paketa mjera kojima je njemačka vlada odlučila ublažiti financijske posljedice inflacije i dramatičnog porasta cijena energenata u sjeni ruskog napada na Ukrajinu.

U travnju je stopa inflacije iznosila 7,2 posto, što je osjetno niže nego u studenom prošle godine, kada je prešla granicu od 10 posto.

Izvor: seebiz.eu



Tražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati