Promijeni na naš jezik

U Njemačkoj prošle godine najveća zaposlenost od 1990

BERUN – Njemačka je prošle godine zabilježila najveći godišnji prosjek broja zaposlenih od ujedinjenja dviju Njemačkih 1990. godine. Broj zaposlenih u prosjeku je iznosio 45,9 milijuna, sažima podatke njemačkog statističkog ureda njemačka novinska agencija dpa.

Zaposlenost je porasla za 0,7 posto u odnosu na 2022., godinu u kojoj je zabilježen prethodni rekord. Nakon pada u 2020. godini obilježenoj pandemijom covida-19, treću godinu zaredom raste broj zaposlenih.

Lani je devet od deset dodatnih radnih mjesta otvoreno u uslužnom sektoru. U prerađivačkoj industriji zabilježen je rast od 0,3 posto, dok je broj radnih mjesta u građevinarstvu porastao za 0,6 posto. U poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu nastavljen je negativan trend iz prethodnih godina.

Izvor: seebiz.euTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati