Promijeni na naš jezik

Veliki europski grad prelomio: Iz glavnih trgovačkih ulica u samom centru izbačeni dizelaši i benzinci

Područje bez benzinaca i dizelaša može se povećati u drugoj fazi. Gradsko vijeće o tome će glasati u prvoj polovici 2025. godine

Švedski glavni grad Stockholm uvodi zonu zabrane za vozila s benzinskim i dizelskim motorima. Gradsko vijeće tim potezom želi osigurati svježi zrak i manje buke u centru grada. Od 31. prosinca bit će dozvoljeni samo električni automobili u dijelu središnjeg Stockholma.

U tu svrhu, takozvana zona 3 uvest će se na područje između četiri ulice u centru grada. U ovoj zoni dopušteni su samo električni automobili i dostavna vozila s hibridnim motorima (ili električna). Iznimke su za, na primjer, osoblje za njegu, sigurnosne službe, policiju i hitnu pomoć, piše Revija HAK.

U Stockholmu će najstroža zona uključivati glavne trgovačke ulice i mjesta s najskupljim nekretninama u gradu. Transportne tvrtke nisu sretne zbog toga. Ovo je prvi put da je ova zona uvedena u Švedskoj, a jedna je i od rijetkih u svijetu. Područje se može povećati u drugoj fazi. Gradsko vijeće o tome će glasati u prvoj polovici 2025. godine.

Izvor: poslovni.hrTražite novi posao?

Nude se prilike za ugostitelje (m/ž), električare (m/ž), vozače (m/ž), instalatere (m/ž) i osobe drugih djelatnosti u Hrvatskoj, te inozemstvu (Austrija, Njemačka…).

Ostavi komentar

Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Prihvaćanjem slažete se sa korištenjem kolačića. View more
Prihvati